• Ontstaan van Workbee

Ontstaan van digitaal postkantoor Workbee

Met deze blog zoomen we in op de geschiedenis en oprichting van Workbee. De organisatie is in 2012 opgericht door Gary Lanzalotti, de huidige directeur en tevens eigenaar van Workbee. Van jongs af aan heeft Gary grote affiniteit met ICT. Zodra de eerste computer uit kwam schafte hij deze direct aan, net als de eerste smartphone. Natuurlijk kon hij ook niet  achterblijven op het moment dat de eerste Mac uitkwam.

Van HR-manager tot applicatieontwikkelaar

Van oorsprong is Gary van Amerikaanse komaf: geboren en getogen in New Jersey. Door zijn dienstverband bij de Amerikaanse Luchtmacht is hij in Nederland terecht gekomen. Gary werd namelijk gestationeerd op luchtmachtbasis Soesterberg. Na zijn dienstverband bij de Amerikaanse luchtmacht keerde hij voor een aantal jaren terug naar Amerika, samen met zijn Nederlandse vrouw. Toch bleef het verlangen om terug naar Nederland te gaan groot, waardoor zij uiteindelijk terugkeerden en Gary als HR-manager bij een aantal toonaangevende organisaties zijn positie innam.

Op een bepaald moment in zijn loopbaan was Gary eraan toe om zijn werkervaring binnen de ICT- en HR-branche met elkaar te combineren. Gary ontwikkelde Workbee, een integratie portal die applicaties met elkaar koppelt om ervoor te zorgen dat de data van de ene applicatie gesynchroniseerd wordt met de andere organisatie.

Efficiënte bezorging van data

Een nieuw concept ontstaat over het algemeen uit een probleemsituatie. Zo ook bij Workbee. Gary liep tegen het feit aan dat applicaties veel mogelijkheden hadden, maar het zeer tijdrovend was om continu medewerkers gegevens in te voeren. Vanuit dat oogpunt is uiteindelijk Workbee ontstaan. Een zogenoemd koppelbedrijf, ook wel het digitale
postkantoor, dat data letterlijk van A naar B verstuurt. Workbee was in ontwikkeling en werd steeds verder geoptimaliseerd. Vandaag de dag is Workbee een organisatie die dagelijks koppelingen voor organisaties realiseert op het gebied van onder andere HRM-, Salaris-, planning- en verzuimapplicaties. Dit levert organisaties grote tijdwinst op, waarmee geld bespaard wordt!

Een werkbij levert de honing

Workbee is vanuit het Engels naar het Nederlands vertaald ‘werkbij’ en beschrijft de bedrijfsactiviteiten van de organisatie. Een bij verzamelt nectar op haar weg naar de honingraat. Deze nectar wordt in het lichaam van de bij dusdanig bewerkt dat dit in de honingraat zoete honing oplevert. Workbee verzamelt gegevens vanuit een bronapplicatie, vervolgens worden deze gegevens bij Workbee omgezet en klaargemaakt om te integreren met de bestemmingsapplicatie. Voor de organisatie die gebruik maakt van deze applicaties
levert dit een groot voordeel op, aangezien zij de gegevens in een handomdraai ter beschikking hebben en de foutenkans zeer klein is. De bestemmingsapplicatie is in dit geval de honingraat en de bronapplicatie is de bloem waar de nectar (gegevens) vandaan komen.